Hieronder staan een aantal veel gestelde vragen. Staat de vraag er niet bij, mail of bel ons dan gerust voor meer informatie. info@moninails.nl of 0475-594128 / 06-51283862


Welke opleidingen worden er gegeven en wanneer? : 

Het hele jaar door geeft Moninails de opleidingen nagelstyling gel, nagelstyling acryl, allround nagelstyling, manicure, nail-art, master nagelstyling en french pedicure. Lessen worden gegeven van maandag tot en met donderdag van 19.00 tot circa 22.00uur. In de cursusagenda staan de data waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn. 


Wanneer moet ik een model meebrengen? : 

Bij de opleiding nagelstyling gel/acryl zijn 3 modellen nodig.

  • Les 1 bestaat voornamelijk uit theorie en oefening met het product gel/acryl, hier is geen model voor nodig. 

  • les 2 wordt bij het eerste model de eerste hand voorzien van kunstnagels met tipverlenging, en de andere hand een dag later. Les 2 en 3 vallen dus in 1 week. We verdelen dit over 2 lessen omdat een hele set plaatsen nog veel energie en inspanning vergt hierdoor zou de aandacht verslappen. 

  • les 4 komt model 2 mee voor het plaatsen van de eerste hand kunstnagels met sjabloonverlenging, de tweede hand doe je zelfstandig thuis. Op deze manier heb je de verplichting te ervaren of je het ook zonder de hulp van de docente redt.

  • Les 5 en 6 komt model 1 mee, en vallen in 1 week en ga je verspreid over 2 avonden de nabehandeling leren en wordt de elektrische vijl gebruikt.

  • Les 7 en 8 komt model 3 mee, en vallen in 1 week en er wordt in 1 les een complete set gezet. les 8 worden de nagels gelakt en sluiten we af met een evaluatie. Bij de allround/master opleiding word het bovenstaande schema herhaald met 3 nieuwe modellen. 

  • Tevens heb je een examenmodel nodig zonder kunstnagels.


Kan iedereen een opleiding volgen bij Moninails? : 

Ja, iedereen kan bij Moninails een opleiding volgen. Er is geen speciale vooropleiding nodig. Jong en oud, man of vrouw, nieuwkomer of ervaren. Omdat Moninails op persoonlijk niveau les geeft, en niet klassikaal, is de opleiding door iedereen goed te volgen. 


Krijg je ook een certificaat na de opleiding? : 

Na het afronden van de opleiding krijgt iedere cursist een certificaat. De certificaten nagelstyling gel en nagelstyling acryl behalen de cursisten door na het afronden van de opleiding deel te nemen aan het examen dat door VIP naildesign zelf afgenomen word. Tijdens dit examen dienen de cursisten binnen een tijdsbestek van maximaal 3,5 uur, bij een door zichzelf meegebracht model, een set french manicure nagels te plaatsen (lengte naar eigen wens). 1 hand wordt geplaatst op tips, 1 hand op sjablonen. De examens worden in groepjes van 3 cursisten gehouden zodat er een goede controle tijdens het werk is en niet alleen naar een eindresultaat gekeken word. Tevens is het lakken van een hand een verplicht onderdeel van het examen.


Tegemoetkoming in de studiekosten? 

Nagelstyliste is een vrij beroep en word niet door de Nederlandse overheid erkend. Je kunt dus ook geen studiefinanciering krijgen voor deze opleiding. Voor mensen die zich in laten schrijven als nagelstudio bij de Kamer van Koophandel, is het wel mogelijk het volledige btw bedrag en een gedeelte van het lesgeld af te trekken met de jaarlijkse belastingaangifte. 


Hoe kan ik me opgeven voor een opleiding ?

Stuur een e-mail naar monique@moninails.nl voor informatie. Je krijgt dan het inschrijfformulier toegestuurd. Je bent verzekerd van een opleidingsplaats na bijschrijving van het inschrijfgeld van € 50,-. Dit zal in mindering gebracht worden op het totaalbedrag van de opleiding. Opgeven voor een opleiding kan ook telefonisch op nummer 0475-594128. 


Wat zijn de betalingsmogelijkheden? 

Het verschuldigde bedrag voor de opleiding dient contant, via pin of per bankoverschrijving voldaan te worden bij aanvang van de eerste les. Bij de opleiding allround nagelstyling en master nagelstyling bestaat de mogelijkheid om in gedeeltes te betalen. Bij de eerste les nagelstyling gel vragen wij een betaling van € 725,- + kosten allround materialenpakket, bij het starten van de acrylmodule vragen wij de betaling van het resterende allround nagelstyling lesgeld a € 625,-. Bij de masteropleiding komen daar de kosten voor de gekozen vervolglessen nog bij. Aangezien de nagelstyiling master in 3 onderdelen verdeeld is en er verschillende materialenpakketten aangeboden worden, zal er een offerte gemaakt worden aan de hand van de gekozen modules.


Zijn de opleidingen erkend? 

Nagelstyliste is een vrij beroep en word niet door de Nederlandse overheid erkend. Dat betekent dat er ook geen wettelijk erkende diploma's of opleidingen nagelstyling zijn.
Toch promoten sommige opleidingscentra een zogenaamde erkenning of aansluiting bij een brancheorganisatie. Het is belangrijk om te weten dat er in de Nederlandse nagelbranche geen enkele instantie is die door de overheid erkend is (tot op heden, hier wordt wel aan gewerkt). Erkend betekent in dit geval alleen dat zij het diploma erkennen: hierbij geldt dat het ene merk/ opleidingscentra beter aangeschreven staat dan het andere. 

De docenten van Moninails opleidingen zijn geschoold en gediplomeerd volgens de Amerikaanse normen waar het vak nagelstyliste hoge kwaliteitseisen kent. Tevens volgen wij trainingen en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de nagelstyling. Moninails opleidingen biedt een goede en gedegen opleiding die je in staat stelt dit vak op het hoogste niveau uit te oefenen. 

Is er een brochure met alle informatie overzichtlijk achter elkaar?

Ja er is een digitale brochure die je HIER kunt downloaden. Mochten er onduidelijkheden zijn of heb je vragen neem dan gerust contact met ons op.

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Moninails Opleidingen en geinformeerd worden over de producten van VIP-Naildesign meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief die 1x per maand verschijnt.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

© 2019 - 2023 Moninails-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel