DE BEHANDELING

Nieuwe behandelingen bestaan uit 2 sessies met tussenpozen van 6 weken voor een optimaal resultaat. Tijdens de 2 sessies wordt het pigment laagje over laagje aangebracht. Op deze manier wordt het mooiste resultaat verkregen én heb je langer plezier van de permanente make-up. Tevens wordt hierdoor de behandeling langzaam opgebouwd en kan er bij elke sessie een eventuele wijziging worden aangebracht, mocht je het resultaat toch iets sterker/intenser willen hebben. Na het voltooien van de volledige behandeling is het raadzaam na zo’n 1 tot 1,5 jaar een nabehandeling te ondergaan. Indien dit niet gebeurt zal de permanente make-up langzaam vervagen op een geheel natuurlijke manier.

Tijdens de intake (eerste afspraak) zal de gezichtsvorm en juiste pigmentkleur worden geanalyseerd en wordt er een ‘informent consent’ formulier ingevuld. Dit is een korte vragenlijst over de gezondheid, die nodig is om de behandeling veilig en verantwoord te laten verlopen.

Het comfort van de klant is het grootste belang van de behandeling, daarvoor maakt Monilines gebruik van een crème die de behandeling verzacht.  Om elke PMU behandeling  optimaal te laten verlopen, krijg je de volgende adviezen, die dienen als voorzorg instructies, voorafgaand aan elke behandelsessie:

• Drink een aantal dagen van te voren geen groene thee en neem geen voedingssupplementen met Vitamine E, door de antioxidanten pakt de PMU mogelijk minder goed.

• Drink 24 uur voor de behandeling GÉÉN alcohol en een aantal uur van te voren geen koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit verhoogt de bloedingsneiging tijdens de behandeling en kan een mogelijke zwelling na de behandeling vergroten. Bloeden tijdens de behandeling zorgt er voor dat de PMU minder goed blijft zitten.

• Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel.

• Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met eigen arts hierover)

• Gebruik geen Corticosteroïden crème of zalf ter plekke voorafgaand aan de pigmentatie.

• Sport niet op de dag van de behandeling, hitte van het lichaam zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan en zweet (zout) kan ervoor zorgen dat de kleur eerder vervaagt.

• Daarnaast het advies om geen behandeling tijdens de menstruatieweek in te plannen, de pigmenten pakken dan mogelijk minder goed en daarnaast is de behandeling in deze periode gevoeliger.

• Als de wenkbrauw haartjes gebleekt zijn, is het af te raden deze behandeling te ondergaan; de chemicaliën zullen ook het pigment uit de huid bleken. De haartjes mogen wel geverfd worden.

• Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. Houd er rekening mee dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), houd dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen en deze met steriel water af te spoelen voorafgaand het in de ogen te plaatsen. Enerzijds omdat het in en uit doen van lenzen bacteriën met zich mee kan brengen wat mogelijk tot infecties kan lijden en anderzijds omdat lenzenvloeistof bestaat uit een zout oplossing en zout trekt het pigment uit de huid.

• Bij een lipbehandeling is het beter om 2 weken voor de behandeling te stoppen met veelvoudig gebruik van labello, lip glos en/of andere lip balsems (veelvoudig gebruik houd in meer dan 2 keer smeren per dag). Lipbalsems kunnen mogelijk de celdeling vertragen wat invloed kan hebben op het resultaat van PMU.

• Als je ooit een koortslip hebt gehad en je wilt toch graag een lip behandeling ondergaan, volg dan het volgende advies op; neem 1 week van te voren 1000mg tot 2000mg L-Lysine en vitamine C-ester tabletten (De merken Solgar en Orthica zijn goed) Smeer uit voorzorg een week met Zovirax crème, dit is verkrijgbaar bij de reguliere drogist. 7 dagen na de behandeling kunt je met de voedingssupplementen stoppen.

NAZORGINSTRUCTIES

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niks om je zorgen over te maken en hoort bij het genezen na de behandeling. Om de PMU behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste resultaat te krijgen raadt Monilines de volgende adviezen als nazorg instructies aan:

• De behandelde huid dient gedurende 5 tot 10 dagen droog te worden gehouden. Let op dat er géén water, bodymilk, lotion en make-up op de behandelplaats aangebracht wordt. Het is van belang om tijdens de eerste 5-10 dagen ‘s avonds enkel een dun laagje vaseline op de behandelde huid aan te brengen, en bij een lipliner voor het tandenpoetsen. De huid zal op deze manier sneller en mooier genezen en na 5-10 dagen is de huid gesloten en kan deze weer nat en opgemaakt worden.

• De eerste dagen zullen er hele kleine korreltjes op de huid ontstaan; dit zijn minuscule korstjes. Laat de huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af om littekens te voorkomen. De eerste week na de behandeling niet onder de zonnebank gaan en ook de natuurlijke zon zo veel mogelijk vermijden. De afstoot van pigment zal gedurende de 3e en 4e dag plaatsvinden en de kleur minder intens maken. Indien de nazorginstructies nauwkeurig worden opgevolgd zul je hier vrijwel geen hinder van ondervinden en zal de huid zich probleemloos herstellen.

• Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. Dep het behandelde gebied alleen met een schone tissue schoon en probeer het zoveel mogelijk droog te houden.

• Druppel geen wond- desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond en plak geen pleisters of gaasjes over de behandelde plaats.

• Voor de beste genezing en om de pigmenten niet te laten vervagen is het beter om 5-10 dagen niet te sporten, naar de sauna en/of het zwembad te gaan. Zweet (zout) trekt namelijk de pigmenten eruit.

• Vermijd zoveel mogelijk de eerste zeven dagen direct zonlicht of zonnebank licht. Probeer in de toekomst tijdens zonnen de PMU te beschermen door deze met factor 30 of hoger in te smeren.

• Het is beter om geen chemische peeling gedurende zes maanden na de pigmentatie te gebruiken. Daarnaast is het ook af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelingen te gebruiken op de PMU gedurende 30 dagen na de behandeling.

• Voor de lippen: maak geen gebruik van whitening tandpasta en smeer de eerste 5 dagen voor het tandenpoetsen de lippen in met vaseline, beter is om pittig eten te vermijden en geen heet drinken te nuttigen, drink de eerste uren na de behandelingen door een rietje.

© 2019 - 2023 Moninails-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel