Gel of Acryl?

Welk kunstnagelsysteem het beste voor je is, zal bij de eerste afspraak bekeken worden. Afhankelijk van de conditie van de natuurlijke nagel is voor de een gel en voor de ander acryl beter. 

Na het desinfecteren van de handen worden de nagelriemen voorzichtig teruggeduwd en worden de nagels in vorm gevijld en ontvet. Bij een nagelverlenging worden sjablonen aangebracht onder de eigen nagel of tips op de natuurlijke nagel geplakt.

De gelnagel wordt opgebouwd uit meerdere laagjes gel, na elk laagje wordt de gel uitgehard onder een speciale LED/UV-lamp. Nadat alles uitgehard is worden de nagels in model gevijld. Vervolgens worden ze afgewerkt met een hoogglans gel-laag. Kies je voor een nail-art/ naildesign dan wordt deze aangebracht onder de hoogglans gel-laag zodat deze mooi blijft tot de volgende afspraak.

Acrylnagels bestaan uit een menging van vloeistof en een poedersysteem. Wanneer de acrylpoeder met "liquid" wordt samengevoegd ontstaat een chemische reactie met als gevolg een vaste substantie. Deze bolvormige brei wordt met een penseel op de nagel aangebracht. Binnen een aantal minuten wordt de acryl substantie hard. De acrylnagels zijn volledig uitgehard na ongeveer 48 uur. Het voordeel van acrylnagels boven gelnagels is dat je niet onder de LED/UV-lamp hoeft. Acryl is ook harder dan gel. Alleen geschikt als je stevige harde nagels van jezelf hebt. Bij een zwakke nagel zal de acryl eerder breken bij stoten.

Nabehandeling

Na ongeveer 3 à 4 weken is er een uitgroei zichtbaar en dienen de nagels nabehandeld te worden. Doordat de eigen nagels gewoon doorgroeien wordt er een uitgroei zichtbaar, en de nagel wordt daardoor minder stevig omdat het stresspunt verplaatst. Tijdens een nabehandeling wordt ongeveer 90% van het oude product weg gevijld en wordt de nagel weer opnieuw gestileerd. Tijdens de nabehandeling kun je ook kiezen voor een gekleurde top of naildesign.

Verzorging van kunstnagels

Het is belangrijk om de nagels op de juiste manier te verzorgen en de conditie gezond te houden. Hoe je dat het beste kunt doen lees je HIER

© 2019 - 2024 Moninails-shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel